Back

Pilkoji meleta/Picus canus


37.
Už žaliąją meletą mažesnė ir blankesnė. Kūno ilgis 30 cm, svoris apie 120 g. Patelės visas viršugalvis pilkas, patino tik kakta raudona. Juodas dryželis, einąs nuo žiočių kampo, siauresnis už žaliosios meletos. Apačia pilkšva.
Balsas – garsus riksmas „dji-dji-dji...“ ar „klai-klai-klai...“. Pavasarį tarškina snapu. Daug retesnė už žaliąją meletą. Gyvena sėsliai arba klajoja. Gyvena lapuočių ir mišriuose miškuose, parkuose ir soduose.
Perėjimui išsikala uoksą. Minta įvairiais bestuburiais, ypač mėgsta miško skruzdes.